keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Masennusta ja alakuloa

Tänä päivänä on väsyttänyt. Nukuin pitkästä aikaa koko yön. Mutta nukuin pitkälle keskipäivään asti. Söin aamupalan ja menin uudelleen nukkumaan ja nukuin vähän vaille neljään. Ennen uudelleen nukkumaanmenoa ystäväni soitti.

En ole muuta tehnyt tänään kuin tyhjentänyt tiskikoneen puhtaista astioista ja laittanut likaiset astiat tilalle, nukkunut ja ollut facebookissa ja netissä. Nyt illalla kävin antamassa parvekkeen kukille vettä ja nypin huonot pois.

Otin illalla myös beroccaa, mutta eipä tuo ole juurikaan auttanut. 

Voi sanoa, että on masentanut tämä väsymys ja toimettomuus. Tietenkään joka päivä ei tarvitse saada aikaiseksi mitään. Voi vaan olla ja levätä. Mutta toki toivoisi, että se lepo olisi ilosta käsin olevaa, josta samalla nauttisi. Olen myös kuntoutustuella psyykkisistä syistä, niin minulla on senkin puolesta ihan lupa levätä. 

Huomiselle on ainakin yksi tekeminen. Menen käymään vanhuksella, jota käyn katsomassa Saalemin ystäväpalvelun kautta. Tulee siis väkisinkin lähdettyä ulos neljän seinän sisältä.  

Yritän tässä samalla koota tätä päivää. Onko mun masennukselle ja alakulolle muita syitä kuin tämä väsymys? Ei ole varsinaisesti mitään tapahtunut. Paitsi sellainen, että koin että mua ei huomioitu netissä yhdessä ryhmässä. Käynkin kurkkaamassa, onko sinne tullut muita kirjoituksia. 

Huokaus. Eihän siellä ollut. Itse asiassa kukaan ei ollut sinne kirjoittanut. 

Sitten paperinukkenäyttelyn laittaminen venyy ja venyy. Se tuntuu turhauttavalta. Mutta mun pitää yrittää sen kanssa olla kärsivällinen. Siihen liittyen tänään otin netissä yhteyttä yhteen firmaan, jossa myydään mm esitetelineitä ja laitoin kysymystä, osaisivatko he neuvoa, minkä kokoisia telineitä olisi hyvä ottaa paperinukeille. Tämä yhteydenotto oli siis heidän sivuillaan olevalla lomakkeella ja tuo liike oli jo mennyt kiinni tuolloin, joten vastannevat lähipäivinä. 

Paperinukkenäyttelyyn liittyen voisin järjestää sinne tulevia paperinukkejani selkeämmiksi kokonaisuuksiksi, vaan en ole jaksanut. Lisäksi voisin tehdä nimikylttejä, joihin laittaa mahdollisesti myös infoa paperinukesta, jos sitä on itselläni saatavana. Olen Minun paperinukkeni blogiini kerännyt tietoa joistain paperinukeista mm niiden piirtäjistä, milloin ne on tehty, jos se on tiedossa yms. Tätäkään en näin väsyneenä jaksa tehdä. Katsotaan, saanko aikaiseksi ylipäätään tehdä näitä nimikylttejä. 

Huomaan, että tämä kirjoittaminen auttaa tähän olooni. Monta kertaa käy niin. 

No tähän heti perään oloni kääntyi huonommaksi, kun luin Duodecimin sivuilta masennuksesta. Ajattelin silti ottaa tähän sen linkin, sillä siinä on asiantuntevaa tietoa masennuksesta: 

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00389

Toivonkin joko tähän iltaan jo parempaa oloa tai viimeistään että yön yli huomenna olisi parempi päivä. Realistisesti ajatellen, on hyvä yrittää ottaa jokainen päivä sellaisena vastaan kuin se tulee ja tarvittaessa hakea apua, jos masentunut olotila pitkittyy. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti